Opskrift: Indisk Dhal

Billede: Canva

Som noget relativt nyt forsøger vi i denne omgang at introducere dig til en ret, der ingen kød indeholder, men til gengæld er stoppet med grøntsager. Ja, du læste rigtigt, en vegansk ret.

Kødfri dage er blevet mere og mere udbredt, hvorfor mange gerne vil have nogle lækre og velsmagende retter til disse dage. Her kan vi kun varmt anbefale, at man kigger mod det indiske køkken, hvor man laver Dhal i stor stil.

Dhal er en form for sammenkogt ret, der primært består af forskellige grøntsager og røde linser. Tilsammen giver det en velsmagende og billig ret, der smager af mere. Herunder får du opskriften på en lækker indisk dhal.

Ingredienser

Opskriften er til 2 personer.

  • 2 dl røde linser
  • 8 dl vand
  • 1 håndfuld hvidkål
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ dåse kokosmælk
  • ½ dl grøntsagsboullion
  • Chili efter behov
  • 1 tsk karry
  • Naanbrød (tilbehør)
  • Neutral Yoghurt (tilbehør)

Sådan gør du

  1. Hak kål og løg
  2. Kom alle ingredienserne i en gryde
  3. Kog retten i en halv time under omrøring
  4. Varm brød
  5. Server med Neutral yoghurt ved siden af.

Tak for støtten
Tak til Avxperten, der har støttet denne artikel. Hos Avxperten kan du blandt andet købe en Tårnventilator.

Relaterede Indlæg